Metsäkauppa

Metsä Group tuo ensimmäisenä markkinoille täysin digitaalisen puukaupan ennakkorahoituksen

8575fa183713a069_800x800ar

Ennakkorahoituksella metsänomistaja saa jopa 80 prosenttia puukaupparahoista tililleen kolmen pankkipäivän sisällä puukaupan teosta, vaikka puut kaadettaisiin vasta kahden vuoden päästä. Ennakkorahoituspalvelu on tarjolla vain sähköisiin puukauppoihin. Palvelu on rakennettu yhdessä OPn kanssa.

Metsä Group ja OP ovat rakentaneet yhdessä rahoituspalvelun, jonka avulla sähköisen puukaupan tehnyt metsänomistaja saa jopa 80 prosenttia puukaupparahoista tililleen kolmen pankkipäivän kuluessa puukaupan teosta. Rahat voivat nopeimmillaan tulla tilille jopa samana päivänä, jos metsänomistaja on OPn tiliasiakas.

”Haluamme tarjota täysin digitaalisen ja nopean rahoituspalvelun metsänomistajille esimerkiksi investointeihin. Olemme ensimmäinen, joka aloitti sähköisen puukaupan ja alkuvuonna puukaupastamme sähköistä oli jo yli 30 prosenttia”, Metsä Groupin jäsenpalvelujohtaja Juha Jumppanen sanoo.

Oman talouden suunnittelu helpottuu

” Metsänomistajan oman talouden suunnittelu helpottuu, koska tarkka ajankohta, jolloin puukaupparahat tulevat tilille, on selvillä. Tavanomainen puukaupan maksatusaikataulu voi olla pitkä, jos metsänomistaja suunnittelee vaikkapa asunnon, traktorin tai uuden metsätilan ostoa.”

”Puukaupan ennakkorahoitus muuttaa hakkuumahdollisuudet nopeasti rahaksi. Metsäomaisuutta voi käyttää entistä joustavammin oman talouden investointeihin ja hankintoihin”, OPn metsäpalvelupäällikkö Petri Kortejärvi sanoo.

Harvennuksissa ennakkorahoitus 70 %

Ennakkorahoitus on tarjolla pystykauppoihin eli puukauppoihin, joissa Metsä Group korjaa puut. Uudistushakkuissa ennakkorahoituksen maksimimäärä on 80 prosenttia puukaupan arvosta ja harvennushakkuissa 70 prosenttia. Ennakkorahoitus on tarjolla myös valtakirjakauppoihin.

Tavanomaisessa tilanteessa metsänomistaja voi saada puukaupan loppusummasta pienen ennakon puukaupan solmimisen jälkeen. Loput puukaupparahat maksetaan metsänomistajalle kuukauden kuluttua loppumittaustodistuksesta. Puukaupassa sovittu maksimikorjuuaika on tavanomaisesti kaksi vuotta, mutta talviharvennuskohteilla se voi olla jopa kolme vuotta.

Ennakkorahoitus ei edellytä Metsäliitto Osuuskunnan jäsenyyttä eikä se riipu asiakastasosta eli siitä, onko metsänomistaja Metsä Groupin sopimusasiakas vai ei. Ennakkorahoituspalvelun tarjoaa OP Yrityspankki Oy.