Yleiset Uutiset

UPM varmistaa puuraaka-aineen hankinnan tehostamalla yhteistyötä Venäjällä

49348990_2049551958467148_4315605601699758080_o

HASSLACHERLES, UPM Chudovo, IKEA Industry Novgorod ja Novgorodin aluehallinto ovat tänään allekirjoittaneet keskinäisen aiesopimuksen, jonka tarkoituksena on turvata puuraaka-aineen hankinta UPM:lle, IKEA:lle ja HASSLACHERLES:lle Novgorodin alueella Venäjällä.

HASSLACHERLES käyttää vuokraamaltaan, Novgorodissa sijaitsevalta metsäalueelta saadut havupuut oman liimapuupalkkituotannonsa lisäämiseen ja sitoutuu myymään muut puulajit UPM:lle ja IKEAlle. Kaupalliset ehdot sovitaan erillisissä sopimuksissa osapuolten kesken.

“Olemme iloisia voidessamme syventää menestyksellistä yhteistyötä UPM:n ja IKEA:n kanssa. Tämä mahdollistaa kaiken paikallisen puuraaka-aineen hyödyntämisen alueella – laadukkaasta koivuviilusta aina vähempiarvoiseen haapaan”, kertoo HASSLACHER NORICA TIMBERin talousjohtaja Franz Meliessnig.

“UPM etsii aktiivisesti kumppanuuksia liiketoiminnan kehittämiseksi kaikkialla, missä toimimme. Tämä aiesopimus on loistava esimerkki win-win-yhteistyöstä”, sanoo UPM Plywoodin tuotantojohtaja Mika Kekki.

“Olen varma, että sillä on tärkeä rooli puunhankinnan turvaamisessa Chudovon tehtaan tuotannon laajennuksen jälkeen”, hän jatkaa.

HASSLACHERLES on osa perheomisteisen HASSLACHER NORICA TIMBER -ryhmää, jonka pääkonttori sijaitsee Itävallassa. Noin 1 600 työntekijää työskentelee sahatavaran tuotannossa kahdeksassa paikassa Itävallassa, Sloveniassa, Saksassa ja Venäjällä. HASSLACHERLES, Malaya Visheran tehtaalla tuotetaan sahattua ja höylättyä puutavaraa sekä pellettejä, joiden raaka-aine tulee FSC-sertifioiduista metsistä. https://www.hasslacher.com/company