Metsä Group

Metsä Groupin Rauman sahahanke sai rakennusluvan

93affbd2b8831c19_800x800ar

Metsä Groupiin kuuluvalla Metsä Fibrellä on käynnissä hankesuunnittelu mäntysahan rakentamisesta Rauman tehdasalueelle. Rauman kaupunki on myöntänyt rakennusluvan Metsä Fibrelle sahan rakentamiselle.

Rauman sahahankkeessa on käynnissä hankesuunnitteluvaihe, joka sisältää esisuunnittelun, ympäristölupaprosessin, aiesopimukset päälaitteista ja projektin investointiesityksen.

”Hankesuunnittelu etenee aikataulussaan. Rauman kaupunki myönsi rakennusluvan tällä viikolla ja sahan ympäristölupahakemus on käsittelyssä. Tarkoituksena on valmistella investointiesitys niin, että varsinainen investointipäätös olisi mahdollista tehdä vuoden 2020 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana”, kertoo projektijohtaja Harri Haapaniemi.

Sahalla on tarkoitus hyödyntää viimeisintä teknologiaa kaikissa vaiheissa. Konenäön hyödyntäminen sahaprosessin eri vaiheissa on merkittävä uudistus – vastaavaa teknologiaa ei vielä ole käytössä muualla sahateollisuudessa.