Metsänhoitajaliitto ry / Nimitykset

Uutta voimaa Metsänhoitajaliiton hallintoon

ahti_paavonen.0a2c5a24-b08e-4588-865d-4f0ba3902854

Ahti Paavonen

Metsänhoitajaliitto sai nyt tammikuussa alkaneelle valtuustokaudelleen koko joukon uusia ja nuoriakin toimijoita liiton edunvalvontaan. Metsänhoitajaliiton uusi valtuusto aloitti kautensa valitsemalla liitolle uuden puheenjohtajiston.

Metsänhoitajaliiton uusi valtuusto aloitti kautensa Tallinnassa pidetyssä järjestäytymiskokouksessa 21.1.2014 valitsemalla nelivuotiskaudelle 2014-2017 liiton puheenjohtajaksi metsänhoitaja Ahti Paavosen. Liiton valtuuston puheenjohtajaksi valittiin 33-vuotias metsänhoitaja Jaakko Kittamaa ja varapuheenjohtajaksi metsänhoitaja Esa Uotila.

Nyt kautensa aloitti valtuusto, jossa on ensimmäisen kerran mukana opiskelijoiden kiintiöpaikkojen lisäksi myös vaaleilla valittu opiskelijajäsen. ”On hienoa, että opiskelijoiden joukosta löytyy aitoa kiinnostusta jäsentemme edunvalvontaan ja sen tulevaisuuteen”, kommentoi tuore puheenjohtaja Paavonen.

Liiton puheenjohtajisto edustaa vankkaa edunvalvontakokemusta. Hallitusta johtava Paavonen on työpaikallaan akavalaisia edustava YTN:n pääluottamusmies vuodesta 1997 lähtien. Hän on kolmatta kertaa mukana Metsänhoitajaliiton hallituksessa, mutta ensimmäistä kertaa puheenjohtajana. Kokemusta löytyy myös liiton valtuutettuna ja varavaltuutettuna olemisesta. Leipätyönään Paavonen on maankäyttöpäällikkönä Metsähallituksen Laatumaassa Parkanossa. Paavonen on valmistunut metsänhoitajaksi vuonna 1977.

Valtuuston uusi puheenjohtaja Jaakko Kittamaa puolestaan työskentelee Stora Enso Metsässä, jossa hän toimii myös YTN:n luottamusvaltuutettuna. ”Olen ollut aktiivinen järjestöihminen jo opiskeluajoista alkaen ja jatkan nyt tätä tietä kipuamalla 33-vuotiaana Metsänhoitajaliiton valtuuston puheenjohtajaksi”, kommentoi Kittamaa valintaansa. Kittamaa on valmistunut metsänhoitajaksi Helsingin yliopistosta vuonna 2006.

Valtuuston varapuheenjohtajana jatkaa tutkija Esa Uotila Metsäntutkimuslaitoksesta. Uotila toimii myös Metsäntutkimuslaitoksen akavalaisia edustavan JUKOn pääluottamusmiehenä.

Metsänhoitajaliitto on vuonna 1927 perustettu akavalainen ammattiliitto, johon kuuluu 2700 henkilöjäsentä. Jäsenet ovat metsätieteellisen korkeakoulututkinnon suorittaneita, sitä opiskelevia tai muita metsäalalla työskenteleviä korkeakoulututkinnon suorittaneita. Metsänhoitajan arvonimi myönnetään Helsingin tai Itä-Suomen yliopistosta metsätieteistä valmistuneille maatalous- ja metsätieteiden maistereille.