Metsäalan Asiantuntijat ry

METO – Metsäalan Asiantuntijat ry: METSÄHALLITUKSEN TULOUTUSVAATIMUS PAKOTTAA MYYMÄÄN METSIÄ

Metsähallitus tuloutus valtion kassaan on noussut viime vuosina kiihtyvään tahtiin. Tahti on yltynyt niin kovaksi, että Metsähallituksen tulos ei enää riitä vaatimuksen täyttämiseksi vaan joudutaan myymään yhä suurempia metsäalueita, eli tuottavaa pääomaa.

– Tuloutusvaatimusta pitää kohtuullistaa, 135 miljoonaa euroa on liikaa tässä markkinatilanteessa.  Maita myymällä pitemmällä ajanjaksolla tulee narun pää vetävän käteen, vaikka Metsähallitus onkin suuri maanomistaja. Tällä syödään kyllä tulevaisuuden tuottomahdollisuuksia. Samalla valtion monikäyttömetsiä, suomalaisten yhteistä omaisuutta siirtyy yksityiseen omistukseen eduskunnan päätöksellä, kertoo METO – Metsäalan Asiantuntijat ry:n järjestöpäällikkö Ilpo Puputti.

Metsäalan tulevaisuus näyttää valoisalta. Metsäteollisuus investoi jälleen Suomeen. Kotimaisen energian osuutta tulisi lisätä, pitää huoltovarmuutta yllä ja korjata samalla kauppatasetta.

– Valtiovallan tulisi ottaa omat askeleensa, jotta tulevaisuuden puuhuolto on turvattu ja teollisuus voi luottavaisesti toteuttaa investointeja Suomeen. Metsät ovat voimavara, kestävästi ja hyvin hoidettuna ja niihin investoiden voidaan asettaa metsien kasvutavoite huomattavasti korkeammalla kuin nykyiseen 105 miljoonaa m3/vuosi.

– Tavoite pitää olla siellä noin 130 miljoonassa kuutiometrissä kasvua, toteaa Meton järjestöpäällikkö Ilpo Puputti.