Yleiset Uutiset

Metsämessujen Tulevaisuuden torilla leivonnaisissakin on puuta

meidan_viikonloppu
Metsämessujen uudella Tulevaisuuden tori -alueella esiteltäviä tuotteita ei voi uskoa puuksi, ellei itse näe ja koe. Metsäalan toimijat haluavat esitellä messuilla kävijöille, mihin kaikkeen puuta käytetään nyt ja tulevaisuudessa. Torilla esitellään mm. biopolttoaineella kulkeva puusta tehty henkilöauto, puupohjaisia vaatteita ja leivonnaisia sekä huulipunia ja hajuvesiä. Metsämessut järjestetään 7.–9.11. Messukeskuksessa.

Uudella Tulevaisuuden torilla ovat mukana Metsä Group, Stora Enso, UPM ja monia pieniä yrityksiä. Koko alueen pääraaka-aine on puu – näyttelyrakenteista esillä oleviin tuotteisiin. Tulevaisuuden torilla on esimerkkejä biotaloudesta arkipäiväisistä puupohjaisista tuotteista tulevaisuuden prototyyppeihin. Paperin, pakkausten, pehmopaperien, energian ja biopolttoaineen lisäksi myös tekstiilien, kaiuttimien, lääkkeiden, hajuveden, huulipunan ja silmälasinkehysten valmistukseen käytetään puuta tai sen ainesosia.

– Tulevaisuuden tori kertoo, että metsäala on tulevaisuuden ala. Parhaillaan metsäteollisuudella on suunnitteilla noin 1,5 miljardin arvosta investointeja Suomeen. Metsiin perustuva biotalous avaa Suomelle huikeita liiketoimintamahdollisuuksia, ja se synnyttää myös uusia innovaatioita ja työpaikkoja. Alalla tarvitaankin paljon uusia osaajia ja tarjolla on mitä moninaisimpia työtehtäviä, sanoo Metsäteollisuus ry:n viestintäjohtaja Anne Pirilä.

Tulevaisuuden tori -erikoisosaston päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö. Yhteistyökumppaneina ovat Metsäteollisuus ry, Metsä Group, Stora Enso ja UPM.

Metsämessut on osa Meidän viikonlopun tapahtumakokonaisuutta, johon kuuluvat Metsämessujen lisäksi ELMA maaseutumessut, Kädentaito ja OutletExpo.  Tapahtuma houkuttelee Messukeskukseen metsänomistajia, metsässä liikkujia, maaseudun eläimistä ja tuotteista kiinnostuneita kävijöitä sekä kädentaitajia ja käsityöharrastajia.

Metsän virkistyskäyttöä ja metsänhoitoa esittelevä Metsämessut on alan suurimpia tapahtumia Suomessa. Metsämessujen kanssa samaan aikaan järjestetään Suomen Metsäyhdistyksen Metsäpäivät. Metsämessujen yhteydessä jaetaan Metsän etunoja -tunnustuspalkinto (5 000 €). www.helsinginmetsamessut.fi

Metsämessut on osa Meidän viikonloppua, joka kokoaa yhteen koko perheen suosikkimessut: ELMA, Metsä, Kädentaito, OutletExpo ja Lemmikki 7.–9.11.2014. Kaikki messut yhdellä lipulla, liput Messukeskuksen verkkokaupasta tai ovelta. www.meidanviikonloppu.fi