FSC®-sertifikaatti / Metsäyhtiö Tornator

Tornator Oyj sai metsilleen FSC®-sertifikaatin

Metsäyhtiö Tornator on saanut Suomessa omistamilleen metsille FSC (Forest Stewardship Council®) -sertifikaatin. Metsänhoidon sertifikaatti kattaa yhtiön kaikki Suomen metsät, joiden kokonaispinta-ala on noin 600 000 hehtaaria. Yhtiön metsät ovat jo aiemmin sertifioitu PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) -standardin mukaisesti.

“Haluamme vastata asiakkaidemme tarpeisiin mahdollisimman hyvin. Tornatorille FSC-sertifiointi on yksi keino varmistaa puun kysyntä myös tulevaisuudessa”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Arto J. Huurinainen.

”Metsäsertifiointijärjestelmät tukevat tavoitettamme toimia vastuullisesti kestävän metsätalouden periaatteita noudattaen. FSC-sertifiointi toi joitakin muutoksia talousmetsien käsittelyyn, metsätalouden ulkopuolelle jätettävien kohteiden määrään sekä raportointivelvoitteisiin”, sanoo Tornatorin metsätalouden liiketoimintajohtaja Ari Karhapää.

Tornator aloitti sertifiointiin valmistautumisen keväällä 2013. Sertifioinnin auditointiyritys DNV GL suositti yhtiölle FSC-sertifikaattia marraskuussa 2014. Tornator ryhtyy välittömästi tarjoamaan FSC-sertifioitua puuta asiakkailleen.

Tornatorin FSC-logolisenssikoodi on FSC-C123368.