Metsäkauppa / Taalerintehdas

Taaleritehdas osti 1100 hehtaaria metsää UPM:ltä

» Taaleritehdas on ostanut UPM:ltä 1100 hehtaaria metsää
» Yhteensä Taaleritehtaan omistuksessa on jo 8400 hehtaaria suomalaista metsää
» Taaleritehtaan Metsä-rahasto tarjoaa sijoittajille täyden palvelun paketin metsäomistamiseen

Taaleritehdas on ostanut tänään 18.9.2013 UPM:ltä hieman yli 1100 hehtaaria metsää. Ostetut kaksi metsäkiinteistöä sijaitsevat Savossa Tervon ja Juankosken kunnissa. Sopimus sisältää myös pitkäaikaisen puukauppa- ja metsähoitosopimuksen, joka takaa puulle vakaan menekin. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkaista.

Nyt ostetut metsätilat ovat Taaleritehtaan Metsä-pääomarahaston kolmas metsätilahankinta UPM:ltä. Joulukuussa 2012 Taaleritehdas osti UPM-Kymmene Oyj:ltä 6000 hehtaaria metsää Keski-Suomesta Pyhännältä, Kiuruvedeltä, Ilomantsista ja Utajärveltä ja toukokuussa 2013 yli 1100 hehtaaria metsää Polvijärveltä Pohjois-Karjalassa. Yhteensä metsää on tällä hetkellä siis 8400 hehtaaria. Taaleritehtaan Metsä tulee hankkimaan lisää metsätiloja omistukseensa sopivien alueiden tullessa myyntiin. Sijoittajina pääomarahastossa on yksityisiä suomalaisia sijoittajia sekä institutionaalisia sijoittajia ja yhteisöjä.

”Taaleritehtaan Metsä on sijoittajalle helppo ratkaisu, me hoidamme kaikki käytännön asiat. Metsään sijoittaminen vaatii paljon osaamista. Kaikista metsäomistamiseen liittyvistä töistä –ostoista, myynneistä ja metsänhoidosta – vastaa Taaleritehdas, suomalaisen metsäosaamisen huippuammattilaisen Jyrki Ketolan johdolla”, kertoo Taaleritehtaan toimitusjohtaja Juhani Elomaa.

”Olemme tyytyväisiä voidessamme tehdä jälleen suuren metsätilakaupan Taaleritehtaan kanssa. Taaleritehtaan metsätilaostot ovat osoitus siitä, että kokonaispalvelumme, johon kuuluu tilakauppa sekä puukauppa- ja metsänhoitosopimus, on toimiva ja sopii hyvin tuottavaan metsäsijoitustoimintaan. Arvostamme pitkäjänteistä yhteistyötämme Taaleritehtaan kanssa”, sanoo UPM:n metsäliiketoiminnan johtaja Sauli Brander.

Täyden palvelun omistuspaketti sijoittajalle

Taaleritehtaan Metsä on täysin uusi metsän omistamisen malli, jossa Taaleritehdas tarjoaa sijoittajille helpon ja vaivattoman tavan ostaa palan suomalaista metsää ilman metsänomistamiseen liittyviä metsänhoitohuolia.

Lähes miljoona suomalaista omistaa palan suomalaista metsää. Metsän omistaminen ei kuitenkaan ole helppoa. Ammattitaitoa vaaditaan niin metsänhoitoon kuin ostamiseen ja myymiseenkin. Oikea-aikaiset ja – määräiset hakkuut, metsänuudistaminen ja puulajien valinta eivät ole jokamiehen työtä.

”Sijoituskohteena metsä sopii hyvin suomalaiselle sijoittajalle. Kyseessä on konkreettinen omistus, joka hajauttaa hyvin sijoitussalkkuakin. Metsän tuotot eivät ole historiassa korreloineet muiden sijoitusluokkien, kuten osakkeiden tai korkojen, kanssa. Lisäksi metsä tarjoaa myös inflaatiosuojaa, koska puun hinta on seurannut inflaatiota”, kertoo Taaleritehtaan toimitusjohtaja Juhani Elomaa.

Lue lisää Taaleritehtaan Metsästä ja metsän omistamisesta metsäsivuiltamme! http://www.taaleritehdas.fi/metsa