Yleiset Uutiset

Suomen Kasvupalkinto Ponsselle

ponsse-scorpion-image2

Kasvu Open jakaa kerran vuodessa Suomen Kasvupalkinnon yritykselle, joka on tehnyt rohkeita päätöksiä viennin, uusien työpaikkojen ja innovaatioiden edistämisessä ja on poikkeuksellisella tavalla nostanut Suomen taloutta kasvuun.

Järjestyksessään toinen Suomen Kasvupalkinto myönnetään metsäkonevalmistaja Ponsse Oyj:lle. Palkinnolla halutaan kunnioittaa yhtiön perustajan Einari Vidgrenin mittavaa elämäntyötä, jota seuraava sukupolvi nyt menestyksekkäästi jatkaa.

Ponsse on maailman johtavia metsäkonevalmistajia, jonka asiakaslähtöistä toimintaa ohjaavat edelleen metsäkoneyrittäjien toiveet ja tarpeet. Ponsse kehittää tuotteitaan ja palveluitaan jatkuvasti seuraten herkeämättä, mitä uudistustarpeita toimiala metsäkoneille ja koneyrittäjille asettaa. Menestyvän, kansainvälisen perheyrityksen kotipaikka on Vieremällä, samalla paikalla kuin perustamisvuonna 1970. Metsäkoneyrittäjänä aloittanut Einari Vidgrénin perhe on yhä mukana Ponssen jokapäiväisessä toiminnassa.

– Einarin arvomaailma kovasta yrittämisestä, rehellisyydestä ja asiakkaiden kuuntelemisesta on ollut kivijalka, jolle myös yhtiön kasvu on rakentunut. Yhtiö on kasvanut kyläpajasta kansainväliseksi vientiyritykseksi pitkäjänteisen työn kautta. Tältä pohjalta pystymme tarjoamaan asiakkaille jatkuvasti parempia tuotteita ja palveluita kaikilla markkina-alueillamme. Tämä palkinto ja kiitokset yhtiön kehityksestä kuuluu kaikille ponsselaisille. Yhtiön tärkein voimavara kaikissa kasvun vaiheissa on ollut sen henkilökunnan tinkimätön asenne ja kova ammattitaito, jota ilman ei synny kasvua ja kehitystä, sanoo Ponssen hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén.

Ensimmäinen Kasvupalkinto jaettiin Jyväskylässä 23.10.2015 Kasvu Open Karnevaalissa. Palkinto annettiin Metsä Groupille ja vuorineuvos Kari Jordanille uuden sukupolven biotuotetehdasinvestoinnista Äänekoskelle.

Valinnat tekee Kasvu Openin toimintaa ohjaava valtakunnallinen Kasvu Open Board, johon kuuluvat liiketoimintajohtaja Sampsa Laine, Nordea, liiketoimintajohtaja Katja Keitaanniemi, Finnvera, kuluttajastrategiasta vastaava johtaja Ville Lahti, Sonera, varatoimitusjohtaja Ville-Veikko Laukkanen, Varma, toimitusjohtaja Keith Silverang, Technopolis, johtaja Ari Manninen, Avance Johtamiskoulutus, toimitusjohtaja Seppo Sneck, Largo Capital ja toimitusjohtaja Uljas Valkeinen, Keski-Suomen kauppakamari.

Palkinto keskisuomalaisen muotoilijan käsityötä

Pronssisen Kasvupalkinnon on muotoillut keskisuomalainen kuvanveistäjä Samuli Alonen. Valetun veistoksen jalustana toimiva ylösalaisin käännetty ruukku kuvastaa kasvulle olennaista uudelleen ajattelua ja erottumista kilpailijoista. Toissa vuonna itsekin Kasvu Open finaalissa yrityksellään Design Alonen mukana ollut muotoilija piti suunnittelua kunniatehtävänä.

– Kasvua syntyy oikealla asenteella, uusilla innovaatioilla ja oivaltamisella sekä hyvällä verkostoyhteistyöllä. Teoksessa on lähdetty kirjaimellisesti liikkeelle toisinajattelusta. Ruukun pohjasta versoava köynnös kohoaa kohti uusia mahdollisuuksia. Kasvuprosessin aikana yritys kohtaa risteyksiä ja sen on tehtävä valintoja keskittyäkseen ydinosaamiseensa, Alonen kuvaa veistoksen muotoilua.