Tornator / UPM

UPM ja Tornator ovat solmineet sopimukset metsätila- ja puukaupoista

UPM ja Tornator Oyj ovat tänään allekirjoittaneet aiesopimuksen, jonka mukaan yhtiöt sitoutuvat metsätilakauppaan ja pitkäaikaiseen puukauppaan. Tornator myy sopimuksen mukaan vuosittain merkittävän määrän puuta omistamistaan metsistä UPM:n Itä-Suomen tehtaille. Puukauppasopimuksen lisäksi on sovittu 23 000 hehtaarin suuruisesta metsäkiinteistökaupasta Pohjois-Karjalassa. Myytävät UPM:n metsät sijaitsevat Ilomantsissa, Juuassa, Lieksassa ja Polvijärvellä, ja ne ovat sekä PEFC(TM)- että FSC®-sertifioituja (FSC C 109750). Osapuolet ovat sopineet, että kaupan hintaa ei julkaista.

“Tehtaamme Itä-Suomessa käyttävät kaikkia puutavaralajeja ja Tornator omistaa niiden lähialueilla merkittävän määrän FSC-sertifioituja (FSC C 123368) metsiä, joiden puulajijakauma on monipuolinen”, UPM:n metsäjohtaja Sauli Brander kertoo. “Tehty sopimus vahvistaa UPM:n tehtaiden puuhuoltoa ja lisää FSC-sertifioidun puun määrää Itä-Suomen tehtaillamme.”

 “Strategiamme on kasvaa metsänomistajana sekä olla vastuullinen ja kilpailukykyinen kumppani asiakkaillemme ja sidosryhmillemme. Sopimukset UPM:n kanssa tukevat erinomaisesti yhtiön tavoitteita. Ne eivät muuta Tornatorin omistusta tai liiketoimintamallia”, Tornatorin toimitusjohtaja Sixten Sunabacka valottaa kaupan taustoja.

“Sopimuksen kohteena olevat UPM:n tilat sijaitsevat sopivasti Tornatorin ydinalueilla ja tuovat meille merkittäviä synergiaetuja metsätalouteen sekä parantavat mahdollisuuksiamme palvella asiakkaitamme puu- ja tonttimarkkinoilla. Metsäkiinteistökauppa parantaa muun muassa kykyämme toimittaa kaksoissertifioitua puuta nykyisille asiakkaillemme”, Sunabacka kertoo.

“Tämä kiinteistökauppa poikkeaa tähän saakka tehdyistä kaupoista siinä, että ostaja on jo sopimusta solmittaessa merkittävä metsänomistaja tehtaidemme lähialueella ja pystyy näin ollen toimittamaan meille puuta joustavasti”, Brander jatkaa.

UPM on myynyt vuosien ajan säännöllisesti yhtiön metsäomaisuutta osana kiinteistönjalostusta alueilta, jotka sijaitsevat kaukana sen tehtaista.