Sahatoiminta

Iisalmen Sahat investoi Valutecin kuivaamokapasiteettiin

a408b8ce19aa9da1_800x800ar

Suomen vahvoilla sahamarkkinoilla luottamus Valuteciin kuivaamojen toimittajana jatkuu. Iisalmen Sahat Oy on investoinut kanavakuivaamoon, jonka kapasiteetti on 50 000 kuutiometriä puuta vuodessa.

– Odotamme yhteistyön alkamista alan pitkän linjan toimijan Iisalmen Sahojen kanssa, sanoo Valutecin paikallisjohtaja Mikko Pitkänen.  

Iisalmen Sahat on päätynyt investoimaan ns. FB-kanavakuivaamoon, jossa on kaksi erillistä vyöhykettä. Kahden erillisen vyöhykkeen ansiosta sekä halkeilu että loppukosteusarvon hajonta voidaan minimoida. Kuivaamo valmistetaan ruostumattomasta teräksestä, ja toimitukseen sisältyvät painoraamit ja Valutecin Valmatics-ohjausjärjestelmä. Iisalmen Sahat tulee käyttämään kuivaamoa sivulautojen kuivaamiseen.  

– Tämäntyyppinen laitos on monilla keskisuurilla sahoilla yhä tavallisempi. Nyt odotamme käyttöönottoa, jonka on määrä tapahtua vuoden 2018 alkupuolella, Mikko Pitkänen selostaa.  

Sahateollisuudessa on tämän vuoden aikana havaittu maailmanlaajuisesti voimakasta kysynnän kasvua monilla kansallisilla markkinoilla. Suomessa myös puun tarjonta on ollut hyvää, mikä on luonut monilla sahoilla mahdollisuuksia kapasiteetin nostoon. Iisalmen Sahojen kauppa on yksi viimeisimmistä Valutecin lukuisista Suomen markkinoilta saamista tilauksista. Niistä Keitele Timberin suurinvestointi uusiin kuivaamoihin, kokonaiskapasiteetiltaan 300 000 kuutiometriä, on tähän mennessä suurin.  

– Olemme viime vuosina onnistuneet saamaan useita suuria tilauksia, jotka ovat meille merkittäviä luottamuksen osoituksia. Pohjimmiltaan kyse on siitä, että meillä on vahva kokonaistarjonta. Voimme auttaa sahoja kehittämään kuivausprosessiaan sekä ohjausjärjestelmin että järein ja tehokkain laitoksin, Mikko Pitkänen toteaa.