Deforestation-free supply chains: from commitments to action / UPM / Yleiset Uutiset

UPM materiaalisektorin johtaja CDP:n metsäohjelmassa

2014-11-11 12_07_59-CDP-global-forests-report-2014.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

 UPM on tänään nimetty materiaalisektorin johtavaksi yhtiöksi CDP:n vuoden 2014 maailmanlaajuisessa metsäraportissa Deforestation-free supply chains: from commitments to action. UPM sai tämän tunnustuksen jo toista kertaa.

Raportissa käsitellään 152:n eri puolilla maailmaa toimivan yhtiön ympäristötietoja. Valitut yhtiöt ovat markkina-arvoltaan yli 3 biljoonaa dollaria, ja tutkimuksen tilanneet 240 sijoittajaa puolestaan hallinnoivat yli 15 biljoonan dollarin varoja. Raportin koostanut CDP on kansainvälinen kestävää taloutta edistävä kansalaisjärjestö.

Yhtiöitä pyydettiin raportoimaan mahdollisista vaikutuksistaan metsien häviämiseen neljän siihen eniten vaikuttavan hyödykkeen osalta (karjatuotanto, palmuöljy, puutuotteet ja soija).

“Vastuullisuus on UPM:n Biofore-strategian ytimessä, joten kuidun alkuperän ja toimitusketjun perusteellinen tuntemus on meille hyvin tärkeää. Puun alkuperän seurantajärjestelmän ansiosta tiedämme, mistä kaikki hankkimamme puu on peräisin”, sanoo UPM:n ympäristö- ja vastuullisuusjohtaja Päivi Salpakivi-Salomaa. “UPM pitää metsäsertifiointia erinomaisena tapana edistää kestävää metsänhoitoa. Tänään 80 % käyttämästämme puusta on sertifioitua, ja pyrimme kasvattamaan osuutta 85 %:iin vuoteen 2020 mennessä”, Salpakivi-Salomaa kertoo.

CDP:n pääjohtaja Paul Simpson sanoo: “CDP:n metsäohjelmassa aktiivisesti mukana olevat yhtiöt tunnistavat yhä paremmin vastuullisen toiminnan kehitysmahdollisuudet. Yksi tärkeä tavoite on toimitusketjun turvaaminen hallitsemalla metsien häviämiseen ja hyödykkeiden hankintaan liittyvät riskit. Tällainen toiminta taas puolestaan auttaa varmistamaan yhtiön arvon säilymisen. CDP:n raportti osoittaa selvästi, että johtavien yhtiöiden toimitusketjut ovat osa niiden kehitystyötä.”

Raportti on saatavilla CDP:n verkkosivustosta osoitteesta:

https://www.cdp.net/CDPResults/CDP-global-forests-report-2014.pdf.