UPM / Yleiset Uutiset

UPM:lle maksimipisteet Iso-Britannian WWF:n vastuullisen puunhankinnan arvioinnissa

2015-07-24 11_41_38-wwf_uk_timber_scorecard_report.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

UPM sai maksimipisteet Iso-Britannian WWF:n äskettäin julkaisemassa Timber Scorecard -arvioinnissa. Arvioinnissa mitattiin yli sadan Isossa-Britanniassa toimivan jälleenmyyjän ja valmistajan toimintaa ja sitoutumista vastuulliseen puutavarakauppaan vuosina 2013–2014. UPM oli yksi harvoista yhtiöistä, jotka ylsivät korkeimpaan, kolmen ”puun” tulokseen.

Arvioinnissa tarkastellaan, missä määrin yhtiöiden hankintakäytännöt tukevat puun ja puupohjaisten tuotteiden kestävää kehitystä ja vähentävät metsien hävittämistä. Arvioinnissa parhaiten menestyneitä yrityksiä yhdistää selkeä ja yksinkertainen tapa raportoida puun ja puupohjaisten tuotteiden ostoja ja hankintatointa. Yritykset ovat julkisesti sitoutuneet toimintatapoihinsa ja osoittaneet käytännössä, että niiden tuotteissa hyödynnetään mahdollisimman paljon kestävästi tuotettua puuta.

“Puun alkuperän selvittäminen on UPM:lle äärimmäisen tärkeää”, kertoo Iso-Britannian ja Irlannin ympäristöasioista vastaava John Sanderson. “Varmistamme, että kaikille tehtaillemme toimitettava raaka-aine – on tehdas sitten Kiinassa, Euroopassa, Uruguayssa tai Yhdysvalloissa – on kestävästi hankittu, laillisesti hakattu sekä kansainvälisten metsäsertifiointijärjestelmien vaatimusten ja puutavaraa koskevien säädösten mukaista. UPM:n käyttämät puun alkuperän seurantajärjestelmät vastaavat sekä PEFC™- että FSC®-metsäsertifiointijärjestelmien vaatimuksia, ja 83 prosenttia UPM:n paperista tuotetaan kuidusta, joka täyttää jommankumman tai molempien sertifiointijärjestelmien vaatimukset. Lisäksi UPM:llä on Suomessa FSC- ja PEFC-ryhmäsertifikaatti ja Isossa-Britanniassa UKWAS-ryhmäsertifikaatti, joihin yksityismetsänomistajat voivat liittyä”, Sanderson jatkaa.

“Vuonna 2014 UPM hankki maailmanlaajuisesti puuta yli 26 miljoonaa kuutiometriä, josta lähes 290 000 kuutiometriä oli peräisin Ison-Britannian metsistä. Sen lisäksi, että kestävästi tuotetun ensikuidun osuus tuotannossamme on erittäin korkea, olemme myös maailman suurin keräyspaperista graafisia papereita valmistava yhtiö. Siksi voimmekin sanoa olevamme aidosti vastuullinen toimija”, Sanderson lisää.

Linkki englanninkieliseen sivustoon WWF UK Timber Scorecard